به گزارش خبرگزاری حوزه، در این کارگاه که در راستای برگزاری گفتمان های دینی دانشجویی با حضور حجت الاسلام و المسلمین توانایی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) و مدیر پژوهش ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر برگزار شد، موضوع امر به معروف و نهی از منکر از دو جنبه اعتقادی و روانشناسی مورد بررسی قرار گرفت.
حجت الاسلام توانایی در سخنانی، اولین مرحله امر به معروف و نهی از منکر مؤثر را تبلیغ برشمرد و آن را وظیفه ای همگانی عنوان کرد.
مدیر پژوهش ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، تکریم، تذکر و تکرار را از دیگر راهکارهای اجرای این فریضه دانسته و یادآور شد: اگر حقیقت امر درک شود، نیازی به داشتن ضمانت اجرایی نیست؛ زیرا بنا بر درگیر شدن با افراد نیست و آنچه وظیفه عمومی است، تذکر لسانی است و برخوردهای بازدانده، وظیفه نیروهای آموزش دیده و سازمان یافته در نیروی انتظامی و سایر ارگانهاست.
وی با بیان این که داشتن مهارت های ارتباطی، از مهمترین موارد در امر به معروف و نهی از منکر است، افزود: اگر پس از سالها همسایگی، کسی نتواند همسایه خود را از منکری بازدارد، ایراد در نداشتن مهارت ارتباطی است، ضمن این که اگر این مهارت به خوبی فراگرفته شود، امر به معروف و نهی از منکر به ندرت به مرحله برخورد فیزیکی و حقوقی می رسد.